l welkom l diensten l waarnemingen l weerbericht l contact l links l sms l

 

 


Meteo Limburg heeft zich gespecialiseerd in regionale weersverwachtingen voor de provincie Limburg.

Meteo Limburg is bekend van de weersverwachtingen voor de Limburgse regionale omroep L1 Radio - TV en enkele andere media.
Van 1995 tot en met 2010 werden afwisselend door Rob van der Giessen en Thijs Zeelen via L1 Radio (voorheen Omroep Limburg) de weersverwachtingen dagelijks enkele keren per dag opgesteld en gepresenteerd.
Op 11 november 2010 is Rob van der Giessen, één dag voor zijn verjaardag, overleden.
Sindsdien is Thijs Zeelen de vaste presentator, met als vervanger Jules Geirnaerdt.
Voor de dagelijkse weersverwachting op L1 Televisie zijn Marieke Cobben en Léon Rademakers in dienst bij Meteo Limburg.

Marieke Cobben

Thijs Zeelen

Léon Rademakers

Weerstation Meteo Limburg

Diverse bedrijven en instanties kunnen bij Meteo Limburg terecht voor meteorologische consultancy. Via een belcontract is het mogelijk rechtstreeks met de meteoroloog te overleggen over de beste strategie voor een bepaalde activiteit, die sterk afhankelijk is van het weer. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld dagelijks een weerbericht op maat per e-mail te ontvangen. Dit is geen standaard weerbericht dat rechtstreeks uit de computer komt, maar een weerbericht dat de meteoroloog zelf opstelt. Per postcodegebied is het mogelijk om aan te geven wat de bijvoorbeeld de kansen zijn op bepaalde regenhoeveelheden en hoe onzeker de verwachting is tot 10 dagen vooruit. Ook andere weerselementen die u wenst, kan Meteo Limburg op postcodegebied verwachten. Neem gerust contact op met het team van Meteo Limburg voor de mogelijkheden voor uw bedrijf of instantie.

Door een uitgebreid weerarchief en waarnemersnet in Zuidoost-Nederland, is Meteo Limburg gespecialiseerd in het verstrekken van klimatologische informatie, zoals een nauwkeurige rapportage van neerslag en wind bij extreem weer in verband met schadeopgave voor verzekeringsmaatschappijen. Ons archief gaat vele jaren terug in de tijd.

Voor de media verzorgt Meteo Limburg weersverwachtingen voor de Limburgse regionale omroep L1 Radio - TV. Onder het motto: 'het laatste weer het eerst op de radio' zijn 's ochtends en 's middags op L1 Radio live weerpraatjes te horen met daarin de laatste actuele prognoses.

Op L1 TV zijn dagelijks vanaf 17.30 uur de hele avond en nacht weerberichten te zien
en 24 uur per dag op www.L1.nl en L1 Teletekst vanaf pagina 190:

Actueel L1mburgs nieuws, sport, weer en verkeer ? Klik hier

Uitzendschema L1-Radio

Te ontvangen in

Noord-Limburg

FM 100.3 MHz

Midden-Limburg

FM 100.3 MHz

Zuid-Limburg

FM 95.3 MHz

Maandag t/m vrijdag

7.30 | 8.30 | 10.30 | 12:30 | 16.30 | 17.30 | 18.30 uur

Zaterdag

9.40 | 12.20 uur

Zondag

9.10 | 14.05 uur


L1mburg Weerlijn

Elk moment van de dag kunt u de meest actuele Limburgse weersverwachting oproepen. Ook als u niet in de buurt bent van uw TV of PC. Bel de L1mburg Weerlijn en hoor de meest actuele meerdaagse weersverwachting van Meteo Limburg. Handig voor onderweg!

L1MBURG WEERLIJN: 0900-1234593 (€ 0,80 p.m.).

Meteo Limburg©