l welkom l diensten l waarnemingen l weerbericht l contact l links l sms l

 

 

 

Zuid-Limburg: zevende te koude maand van het jaar

Natte september met warmste septemberdag sinds 1949

 

4 oktober 2013 - September was op de meeste plaatsen in Limburg de natste september sinds 2001. Het natst was het in Noord-Limburg. Volgens Meteo Limburg viel in september de meeste regen in Heijen, bij Gennep, waar bijna 160 millimeter regen werd gemeten (normaal ruim 60 mm). Voor Venlo was het zelfs de natste september sinds 1998. De herfst van 1998 was record-nat. In Stramproy werd in september met totaal 67 mm de minste regen van ons land gemeten.

De regenval viel gedurende twee weken tussen 7 en 20 september, waarbij het kouder dan normaal was.

 

Tropisch warm

De eerste septemberweek verliep droog, vrij zonnig en behoorlijk warm was.

De hoogste temperatuur van ons land werd op het KNMI-weerstation bij Haler (gemeente Leudal) op donderdag 5 september gemeten: 32,7 graden.

Op het vliegveld bij Beek, waar sinds 1946 wordt gemeten, werd het op die dag 32,2 graden. Dat was daar de hoogste septembertemperatuur sinds 5 september 1949, toen het daar 33,1 graden was.

In Arcen was het zowel op 5 en 6 september tropisch warm met meer dan 30 graden. Normaal kent september nul tropische dagen. Op dit Noord-Limburgse KNMI-weerstation was september iets zachter dan normaal.

 

Zevende te koude maand

Op de Zuid-Limburgse luchthaven was september echter iets kouder dan normaal en dat was daar al de zevende maand van dit jaar die iets kouder dan normaal was. Dit gold ook voor het eerste halfjaar januari tot en met juni.

Vooral door het zonnige weer in het begin en op het einde van de maand was september op de meeste plaatsen in de provincie iets zonniger dan normaal.

http://www.l1.nl/audio/postbus-31-22-sep-2013

Bron: Meteo Limburg

 

Meteo LimburgŠ