Warmste Pinkpopdag ooit 

13 juni - Komende vrijdag en zaterdag wordt het tijdens Pinkpop in Landgraaf naar verwachting tropisch warm met maxima van meer dan 30 graden.

De hoogste temperatuur is zaterdag in de namiddag en in het begin van de avond te verwachten met ongeveer 33 graden.

Als dit uitkomt, wordt het volgens Thijs Zeelen van Meteo Limburg de warmste Pinkpopdag. In 50 jaar van 1970 tot en met 2019 was het bij Pinkpop nog nooit zo warm. Op de zondag van Pinkpop 1985 en 2003 was het (bijna) 30 graden.

Voor het laatst was het acht jaar geleden tijdens Pinkpop op zaterdag 7 juni 2014 tropisch warm met 30 graden, waarna op de maandag na 29 graden het beruchte noodweer uitbrak.

Het ziet er nu (laatste berekeningen van maandagmiddag 13 juni) naar uit dat het in Landgraaf vrijdag en zaterdag zonnig is met een sterke zonkracht 8:

niet ingesmeerde huid kan al na tien minuten verbranden op het einde van de ochtend en tijdens het eerste deel van de middag.

Zaterdagavond is er kans op onweersbuien.

Zondag koelt het naar verwachting flink af met enkele regen- of onweersbuien, mogelijk/vooral ook in de nacht van zaterdag op zondag.

Zondag overdag wordt de lucht beduidend minder warm en droger dan zaterdag waardoor, zoals het er nu naar uit ziet, hele zware onweersbuien gelukkig niet waarschijnlijk zijn.

Hoe eventuele onweer eventueel uitpakt, is op deze maandag zover vooruit uiteraard nog niet aan te geven.